Ads by

Thursday, January 28, 2010

Legion - Supernatural action thriller

kunun aku kata kat P-Ja tamau tengok heavy story... hehehe.. sekali padan muka aku.. tertengok gak la... walaupun tak la kategori sangat heavy.. tapi kalau bagi aku yang just nak relax seharian kemarin nih, Legion ni heavy lah... tapi terpaksa aku tengok atas sebab² tertentu...



Michael - the Jeneral for the Army of God is making an escape after stole bags of weapons.

well... sebenarnya movie ni pasal God turning humans into demons bila Dia dah hilang kepercayaan pada mereka... ada satu part dialog oleh Michael: "The last time God lost faith in men, He sent a flood. This time, He sent angels." so citer ni pasal a war between angels yang possessed humans dan berlawan dengan a group of humans yang ditolong oleh Michael.


LEGION featuring Paul Bettany as the Archangel Michael

the mission?? they angels are trying to kill the going-to-be born baby yang kononnya akan menjadi penyelamat kepada manusia di dunia. Michael sepatutnya turut membunuh baby tersebut tetapi memilih untuk berpaling tadah dengan menolong baby tersebut. this is where it all begins... he still believes in humans and they need to keep surviving to live. they just make mistakes and lost. but some of them believes that to discover some things, they must be lost...


Legion Trailer

they were few parts of the scenes that are quite funny... so... takde lah aku stressed up sangat tengok... ada gak kawan aku kata tak payah tengok la citer Legion nih... ngarut je lebey dan tak best... well bagi aku depends pada pendapat masing²...

1 comments:

k0m4nd3r said...

Hati-hati tengok cerita nih. For fun ok. Aku mengucap balik pas tengok cerita nih. Very twisted stories. Terutama part tiup horn time nk sampai the end of the day. kewujudan manusia yang makan daging busuk - macam yaajuj & Maajuj. Diorang buat cerita menghampiri apa yang kita tahu, dan sedar atau tak, seolah-olah macam aku mengiyakan benda yang cuba di sampaikan. Ingat, kalau dah keluar dari dalam hati cakap " Oh, tuhan turunkan kiamat camni" Cepat2lah mengucap. sedap, masa tu syahadah dah terbatal. Mengaku adanya tuhan selain Allah. Na'uzubillah. Wallahualam bissawab.

Post a Comment

Meh kita pikir²