Ads by

Thursday, December 31, 2009

The celebration

musim buat bubur sora sudah sampai... ada yang wat makan sendiri.. ada yang buat sampai kena jemput jiran tetangga masak.. whatever it is... jangan lupa sunnah dan juga sejarah bubur sora nih... sudah masuk 1431H... moga "buku baru" kita dipenuhi dengan amalan yang baek dan mulia... berat² kan lah sebelah kanan dan kurang² kan la sebelah kiri tuu.. insyaallah...

the last day of 2009 has arrived... less than 20hours to finish the day... after that, hello 2010!! [wink.. wink...]

apa preparation?? same old thing rasanya... tak ada apa sangat pun... nak kuar ke mana² pun macam leceh ja sebab sure akan ramai orang.. baek dok umah tengok TV... leh sambut 1 dunia.. kalau tak just sambut 1 tempat ajalah.. ehhehehe... tul tak??? kalau tengok tv leh la p around the globe tengok camna sumer orang sambut... tengok bunga api banyak²...

anyway... wishes all of us a nice start on the 2010... hopefully we all be blessed... salam tahun baru 2010 dan 1431H... tak lupa juga.. selamat bercuti ya!!

Monday, December 28, 2009

The compilation....


Many things happening these few days yang membuatkan gue tak sempat nak berblog nih... [ada ke berpakataan berblog?? tibai je lah...] disebabkan itu, today gue nk compile ajalah sket² facts yang ada...

latest is bout my cuzin, anak sulung kepada Pakcik Ramlan, adik my Mum... she's in the ICU at Sg. Petani's GH. unconscious. sakit buah pinggang... she's turning 20 dan sepatutnya daftar for the semester at UiTM Shah Alam yesterday... last semester dia dah tangguh sebab penyakit yang sama where both of her kidneys are not functioning. this semester, it seems to be that dia tak dapat nak daftar juga lagi... my family just got back from rumah Pakcik tadi... ada wat bacaan Yassin... moga dia sedar... insyaallah tomorrow we all going to the hospital to visit her. hope you all will pray for her...

yesterday Si Kenit tu jatuh katey... kecoh sebentar kat umah ni... huhuuh... tergezut gue tiba² Maktoknya sudah kecoh ngan mama dia... sumer dah siap menangis... bila pikir balik masa tu nak gelak pun ada sebab Kenit tu jatuh... buass sangat diaa.. huhuh.. tapi bila dengar dia teriak [orang kedah kata teriak which is = menangis] memang sangat kesian... teresak² sampai sedu.. huhuh... terkejut plus sakit agaknya jatuh atas lantai... huuhuh.. petang tu plak masa dia dok dalam celung [celung = baby walker] kepala dia langgar tepi almari T.. tiyak lagi.. huhuh... tapi nasib baik ok lah... takda kecederaan yang merisaukan... sok hari dia ke klinik... maybe leh check skali...

hmm... sunyi pulak bila 2 orang hero, Afiq Danial a.k.a Ayong ngan Aliff Haikal a.k.a Angah dah balik ke Manjung tuu... maklumlah dah sebulan kat Kepala Batas ni menghabiskan cuti skolah bersama ngan cuzin diorang si Jasmin Amelia a.k.a kakak plus their beloved auntie, that is me!! hahahah... tak ketinggalan jugak MakChaq diorang si Shidah dan juga PakChaqnya... tapi of course paling tak leh tinggal ialah TokNgah or Maktok diorang... which is my Mum!! hahaha... tu tak campur ngan Si Kenit Maisarah yang kecoh lebey dari biasa lagi... hehehe

macam² aktiviti ada sepanjang diorang ada kat sini... Played bowling, tengok wayang, went to the Carnival, main games kat shopping complex... haishh... letiihhh... tu tak masuk makan² lagi... marvelous char kueteow kat Yawata, KFC, McDonalds, kuetoew Iman kat Aloq Staq, Pizza Hut dan juga a few more...  full of excitement toll.. kekeke... happening kan their auntie ni??? [masuk bakul angkat sendiri... tapi memang pun!!]

dah panjang nih... maybe esok² gue sambung lagi... hehehe... all the best to all of the readers...  thanks to all the followers yang support blog About All...

Monday, December 21, 2009

Sesi ngusik Maisarah

Hehe.. Just watch the video.. Best giler tengok Si Kenit Maisarah ni nangis ngada-ngada. Hahah

Tuesday, December 15, 2009

10 MARKETING CONCEPTS


1. You see a gorgeous girl at a party. You go up to her and say, "I am very rich. Marry me!"

That's DIRECT MARKETING.


2. You are at a party with a bunch of friends and see a gorgeous girl.  One of your friends goes up to her and pointing at you says, "He's very rich. Marry him!"

That's ADVERTISING.


3. You see a gorgeous girl at a party. You go up to her and get her telephone number. The next day, you call her and say, "Hi, I am very rich. Marry me!"

That's TELEMARKETING.


4. You see a gorgeous girl at a party. You get up and straighten your tie. You walk up to her and pour her a drink. You open the door for her. You pick up her bag after she drops it. You offer her a ride and you say, "By the way, I am very rich. Will you marry me?"

That's PUBLIC RELATIONS.


5. You see a gorgeous girl at a party. She walks up to you and says, "You are very rich. Can you marry me?"

That's BRAND RECOGNITION.


6. You see a gorgeous girl at a party. You walk up to her and say, "I am very rich. Marry me!" She gives you a nice hard slap on your face

That's CUSTOMER FEEDBACK.


7. You see a gorgeous girl at a party. You walk up to her and say, I am very rich. Marry me!" And she introduces you to her husband.

That's DEMAND AND SUPPLY GAP.


8. You see a gorgeous girl at a party. You walk up to her and before you can say anything, another person comes along and tells her, "I am very rich. Marry me!"

That's MARKET COMPETITION.


9. You see a gorgeous girl at a party. You walk up to her and before you can say anything, another person comes along and tells her, "I am very rich. Marry me! And she follows him.
That's LOSING MARKET SHARE.


10. You see a gorgeous girl at a party. You walk up to her and before you can say, "I am very rich. Marry me!" YOUR WIFE TURNS UP!

That's BARRIER TO NEW MARKET ENTRY.

Wednesday, December 9, 2009

Yummy!

Lepas beli tket wayang The Twillight Saga New Moon kul 12.10am nanti, aku da blur tatau nk ke mana. Jalan2 tiba2 nampak Baskin Robbins. Dah lama tak pekena ni. Hahah..



Sambil2 tunggu ieja nak sampai, aku pun makan la doubld scooped sundae. Perasa apa? Of course la peppermint choc chips. Lagi 1 aku try peppermint wif choc chunks. Topping plak cream, ceri ngan choc syrup.

Huh!! Sedapnya menikmati eskrem sambil blogging... Guna pun hp cikai [SE W610i, da msuk tahun ke3] ni aja. Tak payah nak hebat2. Heheh.. [padahal tadak duit nak bli baru.]



p/s: aku kena copy daripada My Mobile Blog sebab takleh nak link ngan blog ni.. still finding a way... haishhh....   

Tuesday, December 8, 2009

Blogging ?

dah lama tak post anything kat blog ni.... last post pasal raya haji lepas... wahhh!! lamanyaa... eehehehe... slalu buka ja kan???

anyway.... there are a few things nak post sebenarnya... cuma tengah rendahkan tahap kemalasan dalam diri ini.... ekekek... walaupun agak banyak masa terluang... sebabnya masih lagi belum bekerja... tapi lum leh nak post... sabar yaa...

kepada those yang bakal dan telah pun mendirikan rumah tangga ataupun berkahwin OR bertunang... selamat pengantin baru dan tahniah... maaf ya kalau ada wedding yang aku tak sempat attend... semoga korang berbahagia... Aminn...

Meh kita pikir²