Ads by

Monday, December 28, 2009

The compilation....


Many things happening these few days yang membuatkan gue tak sempat nak berblog nih... [ada ke berpakataan berblog?? tibai je lah...] disebabkan itu, today gue nk compile ajalah sket² facts yang ada...

latest is bout my cuzin, anak sulung kepada Pakcik Ramlan, adik my Mum... she's in the ICU at Sg. Petani's GH. unconscious. sakit buah pinggang... she's turning 20 dan sepatutnya daftar for the semester at UiTM Shah Alam yesterday... last semester dia dah tangguh sebab penyakit yang sama where both of her kidneys are not functioning. this semester, it seems to be that dia tak dapat nak daftar juga lagi... my family just got back from rumah Pakcik tadi... ada wat bacaan Yassin... moga dia sedar... insyaallah tomorrow we all going to the hospital to visit her. hope you all will pray for her...

yesterday Si Kenit tu jatuh katey... kecoh sebentar kat umah ni... huhuuh... tergezut gue tiba² Maktoknya sudah kecoh ngan mama dia... sumer dah siap menangis... bila pikir balik masa tu nak gelak pun ada sebab Kenit tu jatuh... buass sangat diaa.. huhuh.. tapi bila dengar dia teriak [orang kedah kata teriak which is = menangis] memang sangat kesian... teresak² sampai sedu.. huhuh... terkejut plus sakit agaknya jatuh atas lantai... huuhuh.. petang tu plak masa dia dok dalam celung [celung = baby walker] kepala dia langgar tepi almari T.. tiyak lagi.. huhuh... tapi nasib baik ok lah... takda kecederaan yang merisaukan... sok hari dia ke klinik... maybe leh check skali...

hmm... sunyi pulak bila 2 orang hero, Afiq Danial a.k.a Ayong ngan Aliff Haikal a.k.a Angah dah balik ke Manjung tuu... maklumlah dah sebulan kat Kepala Batas ni menghabiskan cuti skolah bersama ngan cuzin diorang si Jasmin Amelia a.k.a kakak plus their beloved auntie, that is me!! hahahah... tak ketinggalan jugak MakChaq diorang si Shidah dan juga PakChaqnya... tapi of course paling tak leh tinggal ialah TokNgah or Maktok diorang... which is my Mum!! hahaha... tu tak campur ngan Si Kenit Maisarah yang kecoh lebey dari biasa lagi... hehehe

macam² aktiviti ada sepanjang diorang ada kat sini... Played bowling, tengok wayang, went to the Carnival, main games kat shopping complex... haishh... letiihhh... tu tak masuk makan² lagi... marvelous char kueteow kat Yawata, KFC, McDonalds, kuetoew Iman kat Aloq Staq, Pizza Hut dan juga a few more...  full of excitement toll.. kekeke... happening kan their auntie ni??? [masuk bakul angkat sendiri... tapi memang pun!!]

dah panjang nih... maybe esok² gue sambung lagi... hehehe... all the best to all of the readers...  thanks to all the followers yang support blog About All...

0 comments:

Post a Comment

Meh kita pikir²