Ads by

Wednesday, March 28, 2012

Wordfull or Wordless ?

As usual... dari Pokcik Gugel yang sangat berilmiah tu

Selalu hari Rabu a.k.a Wednesday lebey terkenal dengan Wordless Wednesday or WW. Tapi rini gue nak wat Wordfull Wednesday [baru tau ada Wordfull Wednesday].. Kenapa?? Eh.. blog gue, sukati gue lah kan??? Ahaks!

Anyway, bangun tido pagi tadi rasa sakit² tekak atau dalam bahasa kampungnya, ghengkong [sila baca dengan idghamnya skali ok].. Mula dah pikir tamau ke opis.. TAPI.. Last Friday pun gue dah MC, dah plak tu, pagi ni SBA ada meeting and snacks yang gue oder dari SF smalam akan disampaikan dideliverykan pagi ni.. So nak tanak, bangun dengan perasaan MALAS, mandi, siap berbedak [helloo... gue seksadiri yang tak bermekap ok!] dan TIBA-TIBA...  "Hah???!!! Hujan???!!!"...

Hadess... Dengan nak kena bawak payung [menda yang paling TAK SUKA dalam hidup dari dulu sampai skang], novel kesinambungan Ombak Rindu siri ke-3: Rindu Cintaku dan juga sampel Kek Lapis Masam Manis buatan HK, gue dah dok pikirin lagi.. Last², gue amek gak paper bag Redken [dapat sebab p buat treatment and beli produk dia] masukkan sumer tu, dan menuju ke opis lah... Haishhh...

Dok seharian kat opis pun bukannye gue wat apa sangat dan buat keja bila ada.. Maklumlaa.... Bos sedang bercutii [hura hurey lah gue seminggu!! tu pasal jadi Wordfull Wednesday]... Hampir sebungkus Strepsils Max perisa Blackcurrant tu gue telan, koteow sup semangkuk, 1 mug teh Lipton Herbal Lemon Infussion dan beberapa gelas air... By this evening, tekak rasa cam nak ok, tapi tatau lah malam ni and esok pagi.. Hopefully ok sebab this Friday Nite [nyanyi ala² lagu sapa-tah-penyanyi-itu] gue mahu berMc Larren pulang ke Kedah!!!

Tuesday, March 27, 2012

Antara benda yang dah lama nak beli

Packaging dihantar menggunakan Airpak

Ni adalah antara benda yang dah lama gue nak beli [selain dari nak guna smartfon - dah!, external hardisk dah!, OGAWA eZ-Slick dan barangan berguna yang lain] tapi asik tadak duit tertangguh.. So bila dah dapat price yang menarik, tak tunggu lama, terus main klik, klik dan type and klik lagi... hahahah...

Taddaa!!!
Sabtu gue order, Isnin dah dapat... kalau kat Kedah, Ahad dah dapat gamaknye.. Tak kesah.. Janji dah dapat!!

Kat belakang kotak untuk rujukan
Agak teruja tertekan bila orang kurier tu kol and cakap camne ni tadak orang kat rumah.. Gue bajet dia akan tinggalkan nota cam PosLaju slalu wat tu.. Skali dia kata "boleh tak tinggalkan kat gadhaus?? nanti akak cakap ngan gad ni ye?" dah lepas cakap sepatah beberapa patah ayat ngan gad, gue bg IC number n dia pun tinggaikan kat situ... Yes!!

Step-by-step aku tunjuk gambar kan?
Balik keja gue terus p kat gad, "bang! ada kurier tinggaikan barang tak?" "ada.. ada.. ni kan?" terus thank you n bye bye.. hahahah.. balik umah aku godeh la secukupnya sambil wassap kat Nisak kasi jeles.. ahaks!

Bateri AAA 4 bijik - seb bek dia bagi skali...
 
Dah masukkan bateri, tutup tempat bateri, dan pusing!
 
Silau plak flash dari camera SE Xperia canggeh

Ini lah dia menda alah yang aku nak sangat tuu!!!

Part yang tak beshnya ialah bila berdiri atas penimbang tu!!! Hurmm... [berpikir sambil garu pipi comel] nak kena pikir balik MoU ngan Nisak nak ke Jam's nih.. Hadoii laaa....

Wednesday, March 21, 2012

WW: Nak dapat job romotion?

Hi Boss,

People who do lots of work... make lots of mistakes
People who do less work... make less mistakes
People who do no work... make no mistakes
People who make no mistakes... gets promoted

That's why I spend most of my time sending email & playing games at work, I need a promotion.

Truly,
Your employee.


**Moral: Surat kenaikan jawatan ATAU Surat diresignkan?

Thursday, March 15, 2012

Perkongsian

Saja nk kongsi satu website ni after Google-ing something else earlier masa aku nelepak diopis [sebab bos kuar meeting]. The site was listed in the results and I thought of sharing it with you all [sapa yang mengikuti blog aku lah.. hehehe].. Klik SINI tuk baca. Laman tersebut dibangunkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia...

Wednesday, March 14, 2012

WW - Not that fun..

Not that fun turning old
Tho my birthday is a few months [July to be exact!] to go, tapi...

Sapa lah yang nak bagi kek cam ni ye??? [dream on!!!]
Earlier notice do helps OTHERS to plan... aalaaalaaaaa

Monday, February 27, 2012

aalaaalaaaalaaaa

ada citer nak blogkan, tapi malas nak naip... plus gue di opis nih... alang2 [buat2] sebuk, gue baca la blog member gue yang mana dia adalah seorang pencinta cicak yang tak suka ular tapi bela kucing nih pasal entry dia ke Melaka ritu dengan gue... Nak tau??? korang baca je lah kat blog dia.. Tak pun klik SINI ok..

Gue malas nak pikir nak naip sebab kes lapo tak sempat bekpes pagi ni... hwuaaaaa!!!! seb bek rini dapat free Briyani Ayam from JM Briyani House coz bos aku ada sesi Lunch-N-Learn and menu nya adalah seperti yang tersebut.. Bos masuk sesi, aku makan free ngan geng department lain.. waakakakaa...


Nota Blog: zzzz... takde keja sebab dah setelkan pagi tadi sampai tak bekpes!

Tuesday, February 7, 2012

No title lah pulak...

Nape no title? sebab mula nak wat title "1st Entry of 2012", tapi gue nak cakap blog pasal novel yang aku dah baca bulan lepas [besh citer novel ni nanti gue share yaa!!], tapi at last gue nak lebeykan citer pasal Aku Maafkan Kamu nih...

Mula dengar lagu ni macam, "errk?? lagu sapa? lagu apa ni??" TAPI dah dengar banyak kali, baru paham... ada perlian kiasan dalam lagu tu... lepas tu start tanya En. Google pasal lagu ni coz lebey pelik bila owner blog Alam & Maya, Fantasy & Reality cakap Zizan Raja Lawak dalam video klip. Nape ye?? Jumpa NescafeAis.com nya komen and paham dah sepasai sebab Malique tadak dalam vidoe klip. Betui ke tak, tunggu je lah Malique bagi komen kan?

Pasai lagu ni plak, En. Google bagi jawapan yang gue kena cari sendiri kat tempat Amirez ni... ada gak sokongan dari pihak About All kat situ... tapi bila Mencari Diri bagitau macam ni, dan ada plak pengomen nama Malique kat situ cakap type --> "very close", maka I rest my case lah...

In the end, gue TERbeli Hotlink CRT tuk my Hotlink number and download Ringtone nya tuk Celcom number....

Meh kita pikir²