Ads by

Saturday, July 7, 2007

Jum Broadband dengan Streamyx!

hiii!!!!!!!!!!!!! well.. nothing to say lah actually…. just saja saja nak semakkan blog nih… hhahahah… ngantuk… tapi GIGIH gak nak pos blog kat frenster nih… PULUN kan??? tapi biasak lahh… hidup nih kita kena pulun. pulun tuk positif tak pa laa… jangan pulun tuk negatif….

anyway… just nk citer kat u alls (cam ayat mulut laser Era.FM laks… huhuh) gue rasa beruntung sebab gue tau apa itu streamyx n kegunaannya. walaupun MALAYSIA sedang memabnagun dalam bidang ICT (cewaahhh… cam bg ceramah laks) tapi still ada masyarakat kita yang tak tau apa tu STREAMYX. hurmm.. sian pun ada, lawak pun iya gak.. tapi apa nk dikata, kalau taktau, leh belajar kan?? so takdak masalah lorrr…. janji kita mau saja. bak satu ayat yang gue tak ingat mana sumber dia, –> Growing old is mandatory, growing wise is optional. therefore lah, better to take the optional for out goodness. tak salah kan kalau untuk positif side??? hehehe… merapu kan?? tap, leh renung2kan lah…

nape bangkit issue streamyx??? erkk.. hehehehe well… ermm.. ahhh.. erkkk… kalau sapa ada baca my profile yang baru edit kat Occupation tu, u alls tau lah apa maksud i… hahahaha
actually, currently, i’m working as a Marketing Executive for 1 of the TM reseller in Alor Star, Kedah. hahahahaha…. ME tuhhh… i used to read that Executive ability is deciding quickly & getting somebody else to do the work. tapi kat TM Advance Sdn Bhd (nama kompeni.. promosi sehh… kut2 bos penaik gaji.. hahahah) ME dia leh gak guna ayat ni, tapi diubahsuai lah. cthnya, Executive ability is deciding quickly & getting YOURSELF to do the work. sebab big boss kata, as a ME, kita ada lah boss. kita punya pasai lah kalau nak wat keja atau xmo wat. kalau kita wat keja, poket kita tebai lah… kalau kita asik "makan ulaq", (ulaq besaq duk melingkaq ataeih pagaq jangan sampai jatuh dalam ayaq acaq, satgi bau hanyiaq, semua orang meluat…. ekekkeke) apa pun tak dapat lah.

"Yes sir, Streamyx…?? Internet service??" atau, "Ya cik/abang/kak/dik/encik… nak cuba streamyx??". "ada promosi nih… free modem, limited only…." hahahahaha… tebalkan muka anda setebal2nya n paksakan diri untuk bercakap ngan orang ramai. nak cari jodoh pun leh guna cara nih gak. uhuhuhuhuh… tap kalau sapa nk test approach skill, talking skill n persuading skill dalam diri dia, leh la cuba keja camni. memang mencabar. kadang2 dr jauh dh nampak rejection, tapi wat bodo ja… bg gak flyers. kadang tu depan2 kita depa p buang flyers tu… sedey oooo (pssttt.. kat flyers ada letak contact number agent… nak berkenalan leh lah). salary??? ok lah. rajin cari customer, ada komisyen, ada submisiion ada bonus. boleh lah nk cecah sebulan RM1,300++.

jadi di sini saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat malam…. erkk salah channel laks…. untuk mempromosikan Broadband services kepada anda. kalau sapa2 ada yang nak daftar streamyx leh lah cari saya yaa… kot2 celah2 tu ada sedara mara, jiran tetangga, orang kampung, member serumha, kenalan2 atau sesapa saja yang nak register streamyx, can contact me lah. di alu2kan. specially orang2 yang berada di sekitar UTARA lah… termasuk Perlis, Kedah (menang Piala FA tuuuu) and Pulau Pinang.

penat dah nih… lotih den (tul ke ek) nk p tidoq dah…. esok keja lagi… huhuhuhu… mau cari lag customer. uissshh penat.. tapi … best lah… experience gitu.

Meh kita pikir²