Ads by

Wednesday, March 31, 2010

The New Search Engine: MyLook

well.. aku came across on of my friend's post dalam facebook and clicked on it to read the details... so just nak share the link with you all... sapa2 yang intrested, can try out the new search engine nih and get paid... just register and pass the ur link: http://mylook.com/join.php?x=21406.

Tuesday, March 30, 2010

mmmm

dah nak habis bulan march pun... nak masuk april plak nak datang.... so fast... ini entry aku bikin sebab busan... ahahaa

Saturday, March 13, 2010

Pasang telinga?

arini aku pulang ke KEDAH lagi!!! hehehe... besh kan??? sampai ada yang kata kat aku: "Macam dekat sangat dah kan Kedah ngan KL tu tuk dila, kan?" hahaha... apa lagi yang bleh aku jawab?? nak wat camna, dah orang takda keja nak wat... TAPI aku ulang alik pun ada sebab... bila keadaan memerlukan barulah aku berulang alik... tapi still aku naik bus.. SEBAB?? jimat dan senang... tambah lagi.. TAK PENAT!!

dalam perjalanan aku nak ke Puduraya menaiki LRT Star [RapidKL nama baru] secara tak langsungnya tadi aku "terpasang telinga" jap mendengar perbualan antara 1 kapel nih.... diorang naik kat stesen Sentul [aku naik kat Sentul Timur]... well.. bukan salah aku secara total lah sebab kapel tu yang cakap kokuat walaupun dalam LRT tuu... eheehe... al-kesahnya terjadi selepas announcement yang dibuat masa nak sampai stesen Titiwangsa:
Awek: ehh... yang kat Batu Caves tu... LRT gak ye, bang?
Pakwe: Batu Caves?? tak lah.. tu lain... [tak sempat habis..]
Awek: oohh!! tu komuter kan??? yang lain tu apa lagi ek??
Pakwe: haah... ada 4 jenis tren nih... [kena sampuk lagi....]
Awek: yang ni LRT... monorail tu yang macam ketapi tu kan...?? ehh.. ye ke?
Pakwe: bukan laa.. monorail yang kat atas tu... 2 ja. yang macam ketapi tu komuter...
Awek: oooo.... yang dalam terowong tuu?? LRT gak kan???

Pakwe sekadar menganggukkan kepalanya sahaja dan mereka pun turun kat stesen PWTC [p MATTA Fair kot..]
aku cuma mampu senyum ja sepanjang perbualan diorang nih... kalau korang tengok memang awek ni kategori cun laa.. mekap pakai rugged ala2 cam keja secretary yang tiptop... tapi aku tak sangka laks dia wat muka peghak bila pakwe dia terangkan pasal medium transportation yang agak pemes kat KL nih... hurmmm...

bukan niat aku nak kata prempuan ni tak pandai [ayat supan aku k...] tapi jangan lah menjadikan kecantikan tu perkara asas sampaikan common things macam tu dia tak amek perhatian... tatau lah aku kalau dia pandai dalam hal lain [which i personally see she's not]

my comment: not all pretty and handsome people are clever and vice versa.

Friday, March 12, 2010

Alice in Wonderland - Komen dari aku [Lagi]

rajin plak aku naip blog malam ni kan?? hahahaha... well.. dah lepas tengok 1st show aku pasal Under the Mountain [klik sini tuk baca komen aku] aku pun p la lunch dulu sementara nak tunggu 2nd show on 4.10PM... sebab dah lama tak makan butter prawn rice, aku pun naik la Level 10 tu menuju ke kaunter Mixed Fried kat food court. bleh la tahan gak butter prawn kat sini... daripada nak wat sendiri tak brapa nak pandai.. hehehehe

 Cast By: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway, Alan Rickman [Source: Cinema Online]

2nd movie aku ialah seperti tajuk di atas.... aku saja nak tengok yang 3D, tapi [personally] it turns out to be not as good as i've imagine... aku rasa kalau tengok yang biasa saja pun ok... WHY? sebab 3D effects tu tak banyak sangat... [tatau lah plak kalau mata aku yang tak prasan]. so bila 3D effects tak banyak, macam takde function lah kita tengok movie 3D kan?

tapi for this movie aku rate 4 1/2 * daripada 5. biasak la kan... ada johnny depp ngan anne hathaway... eventhough watak2 dalam cerita alice in wonderland yang sepertimana kita telah tau, tapi jalan cerita tuk kali nih berbeza daripada certa zaman kanak2 dulu... kalau nak tau apa yang lain... sila lah tengok yee... hehehehe

Under the Mountain - Komen dari aku

Well.. hari ni disebabkan aku tadak apa nak buat, so aku pun menjalankan lah misi mengisi masa lapang aku dengan menuju ke Times Square [antara port slalu tuk isi masa lapang]... disebabkan aku dah set dari semalam yang aku nak balik awai petangnya, so aku pun kena la kejar 1st show yang pukul 1.20PM...

movie 1st yang aku tengok ialah Under the Mountain. as copied from www.gsc.com.my:
Release Date: 11 March 2010
Language: English
Genre: Fantasy, Adventure
Running Time: 1 hour 31 minutes
Director: Jonathan King
Cast: Sam Neill.

Synopsis: From the production design and effects team who brought us movies such as "The Chronicles of Narnia", "King Kong" and "The Lord of The Rings" trilogy and based on famous New Zealand television mini series of the same name, "Under The Mountain" tells a journey of a pair of twins, Rachel and Theo Matheson.

(Source: Cinema Online)

 bagi aku, citer ni ok lah... eventhough ada sket2 plot2 dia yang "putus"... kalau nak compare ngan The Chronicles of Narnia, menang lagi lah Narnia dari movie nih... huhuh.. sebab? tah lah... tapi tak brapa nak besh pun bagi aku citer nih... kalau ampa nak tau, kena tengok sendiri....ehehehe... 3 * out of 5 dari aku...

hari ini

hahah... sebenarnya aku tadak idea nak menaip... nak review balik menda2 last week pun cam tak mampu jee... ni pun saja je online sementara tunggu makanan kat cafe world tu masak.. then aku nak masuk tido... hehehe... sok pikir sok apa "kerja" aku nak wat kat KL nih... maklumlah.. sok ari jumaat... nak pi tgk wayang pun beshh.. tapi citer apa ek?? jap lagi browse GSC online lah... eheheheh...

Tuesday, March 9, 2010

1 week

well... aku tak da idea nak mengarang sebenarnya malam [erk.. dah masuk AM laks masa aku naip nih..] ni... dah lama aku tak sebuk kat blog2 aku... sebab? macam post aku yang last aritu, aku dah mula demam.. malam ni baru je nak baek sikit... dah hilang sket demam.. maklumlah guna Kool Fever.. Whole Night Cooling... [promosi laks]...

then idung pun tak gatal2 sangat dah nak mengeluarkan menda yang sepatutnya masa selsema... huhuh... tekak pun ada baek sket... lepas ngabiskan hampir 100 hengget kat medical center tadi... saja nak suh bayar mahal sket.. aritu aku p klinik biasa amek ubat tak baek2 pun.. huhuhuh... hopefully by malam sok dah ok lah...insyaallah...

anyway... lots happening sepanjang 1 week nih... nanti aku review balik sumer and update u all yaa... take care... jangan lupa minum air banyak2 [macam aku ... naik kembung dah rasa]... n happy women's day to all the women out there...

Meh kita pikir²