Ads by

Saturday, March 13, 2010

Pasang telinga?

arini aku pulang ke KEDAH lagi!!! hehehe... besh kan??? sampai ada yang kata kat aku: "Macam dekat sangat dah kan Kedah ngan KL tu tuk dila, kan?" hahaha... apa lagi yang bleh aku jawab?? nak wat camna, dah orang takda keja nak wat... TAPI aku ulang alik pun ada sebab... bila keadaan memerlukan barulah aku berulang alik... tapi still aku naik bus.. SEBAB?? jimat dan senang... tambah lagi.. TAK PENAT!!

dalam perjalanan aku nak ke Puduraya menaiki LRT Star [RapidKL nama baru] secara tak langsungnya tadi aku "terpasang telinga" jap mendengar perbualan antara 1 kapel nih.... diorang naik kat stesen Sentul [aku naik kat Sentul Timur]... well.. bukan salah aku secara total lah sebab kapel tu yang cakap kokuat walaupun dalam LRT tuu... eheehe... al-kesahnya terjadi selepas announcement yang dibuat masa nak sampai stesen Titiwangsa:
Awek: ehh... yang kat Batu Caves tu... LRT gak ye, bang?
Pakwe: Batu Caves?? tak lah.. tu lain... [tak sempat habis..]
Awek: oohh!! tu komuter kan??? yang lain tu apa lagi ek??
Pakwe: haah... ada 4 jenis tren nih... [kena sampuk lagi....]
Awek: yang ni LRT... monorail tu yang macam ketapi tu kan...?? ehh.. ye ke?
Pakwe: bukan laa.. monorail yang kat atas tu... 2 ja. yang macam ketapi tu komuter...
Awek: oooo.... yang dalam terowong tuu?? LRT gak kan???

Pakwe sekadar menganggukkan kepalanya sahaja dan mereka pun turun kat stesen PWTC [p MATTA Fair kot..]
aku cuma mampu senyum ja sepanjang perbualan diorang nih... kalau korang tengok memang awek ni kategori cun laa.. mekap pakai rugged ala2 cam keja secretary yang tiptop... tapi aku tak sangka laks dia wat muka peghak bila pakwe dia terangkan pasal medium transportation yang agak pemes kat KL nih... hurmmm...

bukan niat aku nak kata prempuan ni tak pandai [ayat supan aku k...] tapi jangan lah menjadikan kecantikan tu perkara asas sampaikan common things macam tu dia tak amek perhatian... tatau lah aku kalau dia pandai dalam hal lain [which i personally see she's not]

my comment: not all pretty and handsome people are clever and vice versa.

3 comments:

Anonymous said...

Kadang kala, bukan tak tahu, tapi hanya sekadar topik yang nak disembangkan bersama.

dHiLa RoZi said...

mungkin....

fitri oh fitri said...

weh, evesdrop? haha.





http://fitridzulkifli.blogspot.com

Post a Comment

Meh kita pikir²