Ads by

Tuesday, August 31, 2010

31 August 2010M = 21 Ramadhan 1431H

31 August 2010M = 21 Ramadhan 1431H.

2.30am: pulang dr bazar.

2.40am: sampai rumah & wat apa yg patut - cuci muka, kaki, minum2. :-)

3.05am: on laptop, on9 skype, ym & firefox [reload smua tab]

3.10am: fesbuking, cafe world, bejeweled blitz :-D.
Open blogspot new post, taip tajuk then sambg cafe world sambik pk nak type post.

3.30am: tetido in between main game & pk pasal post.. :$ [hahahaha - hebat tol pk smpai tetdo kan?]

4.00am: dikejut oleh Si Kenit! [arghhh!!] sebuk dgn Stacy dia lepas minum susu. Huhuh..

4.30am: sambung zzz...

5.00am: mangkit soq.. Huhuh.. Mata separuh pejam da ni.. Kemas meja - Sidah bsuh pinggan, lagi.. :-S

5.45am: lepak dgn laptop tunggu Subuh n terus tdo!!

Hahahaha.. Ngantuk gler! Kul 11am nk p bazar, mama lak suh bwak Kenit ronda dulu sbb my BIL & kakak tak bwak dia pg td. [Sowi ye Nurua, I masuk lewat arini] Haishhh...

Sambil tahan ngantuk kat bazar dgr lagu dangdut kdai sblh yg memwatkn aku separuh pening perut, aku pun continue blog post aku dgn henpon SE W508 aku yg warna putih ini.. Alaalaalaaalaaa..

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60124197557

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Friday, August 20, 2010

Untuk kamu...

dah banyak hari aku dok tengok sumer orang share link video nih kat fesbuk tu... tapi tak terasa nak tengok.. pagi nih baru tingin nak tengok klip tu.. RUPANYA BESTT!!!! Credits to Mr Zack Zukhairi. so aku pun search lah lagu ni kat En. Google and dapatkan lirik dia kat sini... along with the song laa...

Tajuk Lagu: Yang Terindah
Oleh:  Dakmie
OST: I’m not Single (Filem Melayu)


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

for me, it's a sweet song specially kalau tengok kat blog Mr. Zack Zukhairi ni yang along with the pictures... nak lagi feel, tengok video nya kat sini.

Wednesday, August 18, 2010

Aktiviti Ku

setelah berhari ku tangguh² perkara tersebut, hari ni aku nekad melakukannya... huhuhuhu... apa dia? apa lagi kalau bukan mengemas wardrobe baju aku... adesss.... nak kata baju sangat banyak macam tidak... tapi... tu lah tuuu.... heheeheee

t-shirt² yang belum siap
berlipat... adessss


baju² yang PERLU simpan
dalam almari
tempat gantung baju² yang selalu
ku pakai ke sana ke mari... huhuhuh












well... they do say, 1 picture is worth a 1000 words... so far i have 3 pictures... u all can do the essay lah... wakakakakaa.... kesimpulannye, baju aku tak lah banyak sangat kan?? uhukss....

dah habis ngemas baju² ni termasuk melipat, menggantung dan menyusun semula dalam almari, rak and tempat gantung tu... aku meneruskannya lagi dengan tudung² yang berselerak dalam drawer laks... adess laaaa....

kategori tudung bawal dan seangkatan dengannya
selendang, mini tudung, dan erk.. apatah lagi...
yang dah siap dilipat ni adalah tudung² yang diberi dan dibeli

Selesai sudah tuk arini.... esok sambungannya ialah ngemas barang² keperluan seharian aku... rasanya ada dah stok yang nak expired... huhuhuh... tau dek mama konpom kena bising... adessss.....


Moral: jangan suka simpan barang sesuka hati.. KEMAS!!! KEMAS!!! kalau takmo LEMASSSSS!!!!!

Monday, August 16, 2010

the alphabets: ABC

Suddenly I remembered a story about a little girl asking her mother a question. So I'm just sharing the story....

****************************************************************

One day, a mother was teaching her daughter ABC. After a few minutes, the little girl asked her mother a question.



 Girl: Mummy, why it is learning ABC is important?




The mother was surprised by the question. But still she smiled at her lovely daughter and after thinking a while, she answered the question.



Mother: Baby, it is important to learn ABC as it is related to our daily life. You see, when we wake up in the morning, we started a big A for "Aahhh...!!"




Then, we get out of our "Bed" and go to the "Bathroom" to "Beautify" ourselves.




After that, I will make some "Coffee" for "Daddy" while preparing an "Egg" omelette for you.


****************************************************************

The girl listens to her mother's story with a great interest and without any interruption as her mother continues.

****************************************************************


Mother: ... and at night, after your brothers played the "Words" game and you finished practicing your "Xylophone", you will take your favorite "Yellow" all will go to "Zzz...".


You see, dear, each and everything is a day's life is related to ABC. You cannot get rid of the ABC as it is attached to us. Now, I hope you know why we should learn ABC, dear.

****************************************************************

Ending her story with a smile, the mother looked at her daughter, and hugged her. Then, the little girl went to her room, bringing her ABC Book and from that day, she started reading it with lots of enthusiasm.

Sunday, August 15, 2010

in the middle

sedar tak sedar dah dekat 1 week kita berpuasa kan?? selama tu jugak la aku lum jejak lagi kat mana² pasar ramadhan tahun nih... sangat hebat! slalu nye tiap² tahun, 1st day aja aku dah jejak... tahun ni tatau nape malas menguasai diri.. agaknya sebab kakak ngan abang ipar aku yang rajin tahun nih.. so aku order je lah.. ahaks...

sudah di pertengahan august pun kita skang nih... kejap je kan time flies by... ikss iskss isksss.... tak lama lagi masuk bulan 9... tukar plak bulan Syawal... huisshh... raya sey!!! taapi tahun ni dapat lagi ke aku duit raya? ikss.. tahun lepas pun dah kurang orang nak bagi.. tahun ni kena la wat muka sedey sket nak dapat kan pulus raya nih.. ahaks... anak menakan pulak dah berceretet.. huhuhu... jenuh nak berlumba ngan depa nih... tapi makcik kan dah besar.. kena la pandai.. ahahaha...

anyway... kepada yang berpuasa, selamat meneruskan dan menunaikan ibadah puasa anda sehingga ke akhirnya... kalau yang diperlukan sahaja leh stop sekejap daripada berpuasa nih.. hehehe... kepada yang baru nak mula puasa tu.. join the club!!! hehehe....

Wednesday, August 11, 2010

Salam 1 Ramadhan

Yeay!!!! hari ni bermula lah satu lagi kesah baru untuk tahun ini... Kesahnya??? Berpuasa di bulan Ramadhan lah.. apa lagi kan??? So kat sini, gue mau ambil kesempatan mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa to all the Muslims out there tak kira di mana anda berada.... Moga segala perlakuan kita di terimaNya.... Aminn...


Syukur tahun ni tak payah aku nak brebut2 amek cuti or beli tiket bas dan yang paling penting tak perlu susah hati sebab nak pikiaq camna nak balik sambut posa kat umah and tekejaq2 balik ke tempat study or keja macam tahun2 lepas.. ngeee hehehehee... besh.. beshhh!!!!

apapun, still ada project baekk punya yang perlu dilaksanakan pada bulan ini.. harap2 menguntungkan lah hasilnya nanti.. insyaAllah.. doa2 kan ye kawan2...

Tuesday, August 10, 2010

Never Say Never....


See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It’s my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I’m strong enough to climb the highest tower.
And I’m fast enough to run across the sea.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
J Smith and JB!
I gotcha lil bro.
I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he’s bigger than me,
Taller than me.
And he’s older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain’t on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
www.musicloversgroup.com
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We’re the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon’s where I land.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

[Source: Music Lovers Group]

Sunday, August 8, 2010

nyumm... nyumm....

hurmm... dari petang tadi aku kelaparan... tapi tatau nak makan apa... kununnya tanak makan lah katakan... sebab dah dekat2 nak posa nih... sengal gilerr... sampai lah ke malam nih... baru je lepas dipper [dinner + supper]... sesedap rasa aku je makan malam2... haishhh....

mulanya kunun nak makan megi segera dalam cawan tu [mamee eh yang mawi jadi model tu?].. pehtu tringin nak letak chicken ball [brand ayamas tauuu].. kan dah kena tuang dalam mangkuk laks... skali lama laks tak makan telur mata kerbau yang merahnye goyang2 tu.. haishhh... dah nak penuh semangkuk... terus lepas makan cari laks hot water tumbler aku isi air panas and masukkan uncang teh hijau jenama Lipton... perah sehiris lemon [balance dari yang aku guna suku je 2 hari lepas]....

sambil tunggu teh tu sejuk sket aku pun layan Hot FM while typing a post for my blog nih and layan chatting ngan Kak Maz kat YM tu... dia ngadu yang perut dia masuk angin [padahal baby ada dalam perut] baby nak makan angin kot kak???.. huhuhu.... takde lah... dia ganti puasa, tapi tghari je dia lapo... kena lah buka kak.. nanti bahayakan baby dalam perut laks... anyway... aku pun tatau nak nasihatkan dia makan apa.. [aku kan single lagi... haishhhh] so aku tulun lah googlekan tips2 [klik kat sini tuk search results] tuk ibu ngandung di bulan Ramadhan yang bleh membantu dia...

the 1st website [klik sini tuk info] tu menarik coz lots of info untuk mereka yang mengandung dan nak berpuasa pada bulan puasa ini... to all the husbands out there pun patut aware menda nih.. coz ibu2 yang ngandung tu sedang bawak anak anda juga tau!!! hahahaha

anyway... hebat kan life aku tuk malam nih??? sapa nk resipi masakan dipper aku tuk malam nih leh tinggalkan pesanan yee... wakakakaaa...

p/s: sesi hati "static" tuk malam nih...

Thursday, August 5, 2010

di kala bosan nak menaip

it is 5th of August oledi!!!! time sure goes by so fast lah... less than a week lagi dah nak posa pulak... wahhhh... syukur!!!! insyaallah sempat lagi menyambut Ramadhan pada tahun ini... tahun ni tak payah nak kelam kabut berebut² pulang tuk berposa dengan famili on the 1st day cam slalu.. sebab?? i'm at HOME!!!!!!!!! hehehehe... beshhh beshhhh!!!!

tahun ni sambut merdeka dalam posa lah.... apapun... sambutan biarlah berpada and jangan membazir sudeeyy.... sama gak sepanjang bulan posa nih... maklumlah.. bazar & pasar Ramadhan kan merata².... kang dah sampai rambang mata nak pilih makanan, kain baju n kueh raya... mau terus borong ngan kedai² skali....

Meh kita pikir²