Ads by

Tuesday, May 11, 2010

The "Alien Boy"

It started when an alien device did what it did
And stuck itself upon his wrist with secrets that it hid
Now he's got super powers, he's no ordinary kid
He's Ben 10!

So if you see him you might be in for a big surprise
He'll turn into an alien before your very eyes
He's slimy, creepy, fast, and strong, he's every shape and size
He's Ben 10!

Armed with all new powers, he's on the case
Fighting off evil from earth or space
He'll never stop till he makes them pay
'Cause he's the baddest kid to ever save the day
He's Ben 10!

[lyric source: Ben 10 Theme Song Lyric <-- the best one I've found]

hahaha... my latest addiction!!! actually gue dah suke tengok Ben 10 [ikut kaler tema] ni masa dia first release kat tv... around 2006 kalau tak salah. sebab release kat US pun Dec 2005. tapi kadang2 laa.. kadang tu termiss gaks...

tapi since my bro-in-law n sis pasang ASTRO kat umah, so barulah rajin tengok Ben 10 nih.. hehehe... tapi bila tengok ASTRO ni tau2 ajalh... kadang tu termiss.. kadang tu kena tengok ulangan siri yang sama... so i've decided to download it all!! hahaha... [giler jahat kan?? tapi normal lah kan??]


mula2 cari En. Wiki dulu pasal Ben 10 ni kat Mr. Google [seperti yang slalu dipanggey leh cik Nisak Dalim <-- owner blog Alam & Maya, Fantasy & Reality].. dah lepas dapat nama season2 n siri serta movies yang ada, maka bermula lah torrent-hunting di Google pages... fenats seyy cari torrent yang betul2 working. tapi lastly dapat lah kumpul torrent2 tersebut!!! [yipppeeeee!!!!]


so now gue dah dapat SEMUA episod2 Ben 10 as listed kat sini... [siap leh bandingkan tajuk2 episod tu lepas siap donlod...giler fulun].


[source: Google Images Results]

cuma skang in the process nak dapatkan Ben 10: Ultimate Alien episodes sebab baru release on the April 23, 2010... as inform on the Wiki laa..  beshhh beshhhh!!!

Monday, May 10, 2010

The Day...

well.. as all of us know, yesterday is the World's Mother's Day. ada gak yang sambut besday on the same day... not to mention dalam bulan ni gak la Teacher's day [if i'm not wrong laa... hhehe]

actually ni a few years ago mas my sister's convo.

anyway, for me n my mom, no celebration. just a hug, a wish and lots of kisses!!! sebab bg gue, EVERYDAY is a mother's day! so kenapa perlu sambut on that very day saja? eventhough that day should be the most special day, tapi we should appreciate n honor our mother everyday [kadang ada gak salah ngan mama...huhuh.. ampun ma..]

apa pun, today is my most feveret nephew nye besday laks!! huhuh... tapi sayang dia ada kat Perak.. nak p celebrate pun tak dapat... takpe.. nanti belikan dia present.. hehehehe... ni pun tunggu nak tepon dia.. lum dapat wish dia lagi... .huhuh.. to Mohd Afiq Danial bin Mohd Zamri a.k.a Ayong, may your life fill with all the best thing and hope your wishes come true... mmuuuaahhhh!!!!! heheheh....

 zaman "nakal" dia... bout 5 years ago...

Monday, May 3, 2010

Huwaaaaaa

Dah masuk bulan 5?? adess.... banyaknye menda nak kena wat, itu ini begitu begini... cepatnye lah masa berlalu... kejap je dah masuk bulan baru...

disebabkan lately aku banyak lebeykan my other blog (http://rafa-homebeez.blogspot.com/) dan juga facebook pages (http://www.facebook.com/RAFAhomebeez.OnlineShoppe), so aku TERlepas pandang lah sket my personal blog nih... anyway... jangan lupa visit my blog and page tau... for this one, will update it soon after dah stabilkan diri... huhuhuh...

aku dah stop cari keja, antar resume and ricky2 keja kat luar sana [yang takde feedback setakat nih]. TAPI aku dah memulakan bisnes sendiri dengan usahasama my MaMa dan Kakak aku. deme2 nih pengeluar modal dan pencetus idea tuk aku.. aku yang kena wat keja la.. ehhehehe...

Meh kita pikir²