Ads by

Saturday, February 20, 2010

RM 1 dan RM 50


  telah bertemu dengan  . Lalu berkatalah
 

, "Oit, lama tak nampak, mana ko pergi?"

pun menjawab, "Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, M'sian Idol.. tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?"

  menjawab perlahan seraya menunduk,


"Hmm... biasa lah... Balik-balik tempat yg sama... SURAU... MASJID... SURAU...."

************************************************************
Dah memang nasib dan tempat RM1 cuma di Masjid dan Surau... nak wat macam mana... ATAU kitakah yang bertanggungjawab menjadikan nasibnya sebegitu??? Fikirkanlah...

11 comments:

1D Boyz™ said...

nice artikel... ade maksud disebaliknya...

joegrimjow said...

jom join contest
heee
;)

menang 50 pound
hehehe

lAl said...

Kesian...hohoho

faeznaem said...

sungguh bermakna.. akan tetapi kuantiti tidak dikira dalam islam.. betulkan saye kalau salah.. yang penting keikhlasan.. betul kan?

dHiLa RoZi said...

1D Boyz™: maksud yang kadang2 kita faham tapi diabaikan...

joegrimjow: contest apakah itu? hehehe

lAl: kesian sama RM 1??

faeznaem: betul apa yg awak katakan. tapi bukan kah lebih baek banyak bersedekah di jalan Islam so that umat kita terbela daripada menghabiskan duit2 tersebut kat tempat lain? [ni my point of view]

Amanina said...

penuh tersirat. :)

Anonymous said...

Kebanyakkan orang kaya ada menderma, tapi bukan di dalam kotak, biasanya satu check besar dengan kedatangan wartawan yang ramai..
rm50, rm1 or berbagai2 rm tidak dikira. Yang penting pergi ke masjid dahulu...
nice artikel, banyakkan lagi artikel seperti ini. semoga kita semua menjadi islam yang sejati.

DaHLia said...

erm....insaf laa plak..hoho...
lama lak xg ke "situ"....

-aTie- said...

atie slalu konpius ngn duit RM1 n RM50..kaler lebih kurg..slalu tertukar..ahakz

Khaizarien @ atie Blog

dHiLa RoZi said...

thanx for all the comments... keep updated... hopefully smua berfikiran positif ya...

e p i x ____ said...

yang penting ikhlas. :)

Post a Comment

Meh kita pikir²