Ads by

Sunday, February 14, 2010

14th February 2010


it's mid of February already?? gosshhh!!!! cepat kan masa berlalu? lepas nih pejam celik pejam celik dah habis bulan dua then masuk March. lepas tu another new year... wheewww...

apapun, aku nak amek kesempatan ni nak wish all the Chinese who are celebrating Chinese New Year, may you all have a merry,  nice and prosperous new year

GONG XI FA CAI!!!

we also may notice that ada lagi 1 sambutan lain yang berlangsung also on this date. sapa tau??? yeap... Valentine's Day... hari berkasih sayang gitu [hari lain tak leh kasih sayang ke??]... yang aku tau hari ni ramai orang yang telah berhabis tuk kekasih² depa... ada yang blanja makan, bunga [roses lah banyak kan?], chocolates, cards, presents etc. yang aku pun tatau apa lagi diorg beli. maklumlah, tak penah nk celebrate sebab slalunya hari² adalah hari tuk berkasih sayang. kan patutnya gitu...

the V-Day...

dan atas sebab hari ni jugak la aku tengok berita kat tv tadi ramai yang kena "SERBU" sebab celebrating this day. dan yang paling aku tak leh tahan ada satu kapel [kat Kuantan kalau tak salah] nih yang kena serbu oleh majlis agama kat bilik hotel. sampai pihak yang menyerbu kena pecahkan pintu bilik dan jumpa... jenggg jenggggg jeenngggggg..... [he's one of the military... sigh] sorang lelaki dan prempuan yang bukan muhrim. si lelaki, topless, buat² pengsan tuk selamatkan diri while the girl is trying to hide under the bed! siap diorang simbah air [guna mineral bottle and jug] kat atas lelaki tu tapi dia tak gerak2 until for quite a while. the girl laks trying to kaver dia nye muka ngan rambut... hebat kan?

1 tarikh 2 sambutan... itulah yang mampu aku katakan bagi tarikh tuk arini.

2 comments:

k0m4nd3r said...

haha.. watched that news.. Kelakar pon ada.. hahaha!

Anonymous said...

Bila dengar kisah macam ni, kesian ada la kat diaorang. Tapi sekurang-kurangnya memberi pengajaran kepada yang lain. Well, kita ambil yang baik untuk dijadikan tauladan. Semoga yang belum terkena, jadikan sebagai iktibar. Bagi kita semua semoga dijauhi daripada maksiat. Amin...

Post a Comment

Meh kita pikir²