Ads by

Monday, February 22, 2010

Idea Aku

sure hampa dok tertanya apa lah menda yang berkaitan ngan tajuk blog aku malam ni kan??? eheheheh.... actually IDEA AKU nih ialah untuk menjalankan perniagaan kecil-kecilan...

niaga apa? well.... setelah pikiaq berdasarkan beberapa FAKTOR yang ada seperti location, modal, time dan juga pulangan yang cepat... aku cakap ngan mama aku nak niaga makanan ringan kat depan rumah aku... tapak kedai makan aritu ada lagi so aku gunakan ajalah [save sewa tapak kan?] then barang2 yang nak dijual pun aku leh angkut kuar masuk umah aja rather than kena guna keta pi tempat len tuk niaga [jimat minyak keta dan masa nih]... modal? tak banyak sangat lah.. modal RM300 pun dah leh mula bisnes... pulangan lak harian.... [untung kan??]

tapi sure ampa pelik kan.. pasaipa depan umah? actually, umah aku [erk.. ye lah... umah mama aku k.. hehehe] tepi jalan. depan rumah laks ada perumahan yang agak ramai budak2... dan yang PALING PENTING depan umah nih ada SEKOLAH KEBANGSAAN KEPALA BATAS [skool tempat aku blajaq dulu nih... hehehe]. kalau ada skolah rendah, sure ramai budak-budak. inilah bakal pelanggan aku nanti [insyaallah].. hehehe...

itu ajalah idea aku tuk cari income sementara tadak keja skang nih... huhuh... dah p interview pun tadak hasil lagik [cedih... cedih... sob3x...] sambil2 tu online bisnes aku --> RAFA HomeBeez pun masih berjalan. so korang yang berminat nak membeli sila lah tengok ya.. mekaceh...

5 comments:

abang ensem said...

sempoi punye idea..

fitri oh fitri said...

wei, sblom tuh daftar dlu, nanti kna ban. haha.




www.fitridzulkifli.blogspot.com

dHiLa RoZi said...

abang ensem: mekaceh!!

fitri: wat sementara dhila guna company reg under my sister dulu lah.. heheheh

metalrizca said...

jual jajan depan umah..
taruk table time budak balik skolah..
tak payah nak daftar kat SSM..
=P

dHiLa RoZi said...

kalau nk ikut memg tak payah pun sebab kat kg je pun... tak kaco ngan any authorities pun... tapi just in case, memg dh ada standby.. hehehe

Post a Comment

Meh kita pikir²