Ads by

Monday, June 25, 2007

Gadis, Perempuan, Wanita, Women & yang seerti dengannya…

Well… nothing to say pun sebenarnya… just tengah busan & terpikirkan satu topic yang menarik after reading one of these jokes that i’ve subscribe. Nak tau? baca lah kat bawah nih:

There were 11 people - 10 men and 1 woman - hanging onto a rope that came down from a helicopter. They all decided that one person should get off, because if they didn’t, the rope would break and everyone would die.

No one could decide who should go, so finally, the woman gave a really touching speech saying how she would give up her life to save the others, because women were used to giving up things for their husbands and children, giving in to men, and not receiving anything in return.

When she finished speaking, all the men started clapping. [korang sambung la sendiri citer tuu...]

hurmm… jadi… terbuktilah, hanya dengan kata2, seorang wanita tu mampu menJATUHkan semua 10 lelaki yang ada tu. hehehhe.. although this is a joke, but if we look deeply, it shows that women are capable of doing almost anything and everything to stay on top! unlike most men lah kan… hehehhe…

bukan nk mengata all the men, but some of the men out there kadang2 tak mampu to do all the tasks that can be done by a woman. tak caya?? look around us. seorang wanita, menjadi anak kepada ke2 orang tuanya, menjadi kakak/adik kepada adik beradiknya, menjadi isteri kepada seorang suami, menjadi ibu kepada anak (mungkin anak2) dan berkemungkinan berkerja untuk membantu suami menyara keluarga, masih mampu menjaga keluarganya. pagi2 nak pegi kerja dah tentu kena siapkan sarapan untuk suami n anak2. then bersiap2 nk ke tempat kerja setelah memastikan keperluan suami yang nk ke pejabat dan anak2 yang nk ke sekolah.

di tempat kerja, semua urusan dikendalikan dengan cekap, then petang balik dari kerja, belum sempat berehat, dah sambung kerja rumah - berkemas, memasuh kain baju, pinggan mangkuk, memasak dinner, lipat baju, menyapu sampah etc etc etc… sedangkan suami dah tentu melepak depan tv, takpun kuar beriadah dengan teman2. need i say more?? still, the woman didn’t say anything, but doing her job. kalau ada pun dia merungut, rasanya memang patut lah… hehehhe.. ye tak??

therefore, rather than menyokong statement yang most of the men wrote: "A woman, without her man, is nothing." i think better for me to point out that the statement the women wrote: "A woman: without her, man is nothing." is true! heheheheh… jangan marah ye lelaki2 yang membaca nih. just an opinion.

0 comments:

Post a Comment

Meh kita pikir²