Ads by

Friday, September 15, 2006

The Real Movie

cuti sem dah habis 10hb sept ari tu… maknanya kelas dah mula 11hb, tapi aku baru gerak balik semalam n sampai pagi nih ke Melaka… almost 2 weeks duk kat Kepala Batas mengabiskan cuti and MC… hehehhe best gak kan??? tapi yang tak bestnya ialah bila terkenangkan mid term exams yang berlangsung bila masa aku sedang berMC di umah.. huhuhuh… mampuss la gue nak jawab sengsorang.. ikss ikss iksss…. tapi apa leh buat…. nak kata apa… takdir… ahaks!

sebab apa ye tak balik?? hurmm… bukan tanak balik… siap nk balik awal lagi dari Kedah ari tu, hari Rabu mlm tiket bas dr Kedah ke Melaka, tapi masa otw balik tu, elok je sampai kat Jelapang, Perak, bas yang gue naik tu nak teraccident ngan treller 2 bijik kat KM265 lebuhraya PLUS tuh.

bermula ngan driver menjerit "… XXX !!(apa tah nama driver spare yg tgh tido) brek tak makan nih!!! brek tak makan!!!" gue memang dah sedar, tengok ngan gabra je lah… peh tu tgk plak kat depan treller 2 bijik kat tgh² highway tu… apa lagik.. terstunt lah kejap dlm bas tu.. dah le duk seat depan skali kat tangga… dengan sekalip mata (memang gue kelip mata masa tu pun) terus dah terduduk kat platform driver sbb bas dah langgar treller… sebelum langgar treller satu lagik, gue dah merangkak naik ke platform seat n paut pada kaki seat sebelum dihujani kaca² dari cermin depan bas… hhuhuh…. habis masuk dlm mata n mulut… sedap gak lah masa tu kena "mandi" and "makan" kaca.

tak lama lepas tu si abang driver tu langgar divider pemisah jalan ke Utara n Selatan sbelum brenti kat tgh² tu… kalau tak brenti kat tgh² tu, huh… tatau lah nk kata (tak sempat dah nak naip blog nih) mau terus masuk gaung kat bawah nun… Alhamdulillah… selamat… memang utak tak pk lain dah… nak tengok muke mama tersayang je masa tuh… bila bas tu dah brenti, gue masih meniarap lagi kat atas lantai tu.. (lawak gak bila pk² balik) sumer orang dah mula bising² nak turun n tanya sapa yg cedera parah… gue pun bangun, terus capai beg ngan sweater n kuar ikut pintu bas yg dah "renyuk dan koyak" (nak kata afiq daniel kalau tgk keta eksiden) muat² la badan gue pintu tu… heheheh.. tapi tak sedar tanga dah penuh ngan darah n kaca².

turun pada bas, gue duduk kat divider tu, terus cari henpon n call Mama… dengar je sora Mama terus nangis cakp bus eksiden. sian Mama n Ayang, terus bangun sbb terkejut, siap n gerak ke ipoh. masa tu ambulan sampai, lepas cuci luka kat tpt kejadian, naik ambulan g Spital Ipoh. terus ke Kecemasan n register kat sana tuk jumpa doc. sblm tu diorg cuci luka n letak ubat… sib baik mamat yang cuci luka tu cute nak mampus… hhahaha… tapi geram gak kat dia sebab main cucuk curi. huh… memang cari pasal tul… pehtu tunggu turn jumpa doc.. masa tu lah Kak ET sampai sbb Mama dah kol dia suh g tgkkan… ikss… syahdu lak rasa.. hehhe… dia pegangkan beg n teman g jumpa doc… doc plak mude n smart… mati² ingatkan melayu, rupenye chinesse, huhuhuh… ensem giler… ilang sakit…. yang mana sakit pun lupa nk cakap… ahaks…

setel ngan spital, gerak g ke balai polis plak nk wat report… kat sini lama tul… sampai kul 7 pagi baru setel… ikss ikss ikss… pening kepala.. nak plak sarjan yang bertugas tu penat sebb dah nk cukup 24 jam dia bertugas, lagik le lambat…. dalam duk nk lodge report tu, Mama sampai ngan Ayang… ppffuuhhhhhh…. lega rasa… baru lah sedap hati…. Mama terus peluk n cium sbb tgk gue tak teruk sangat… luar je lah luke² kat siku kiri n kanan n kt pinggang belakang.. len tadak apa. tapi doc dah sebut, ada fractured kat tulang rusuk no 2 kat dada. huhuh… patut la sakit!! dari balai polis, Abg Mie laks sampai n terus ajak g breakfast…

pegi breakfast kat medan selera tu… sbb luka, Mama tak bagi lah makan roti telur macam orang len.. padahal memang nampak sedap nak mampuss roti bakar n telur separuh masak 2 bijik masa tuu… terus kena makan roti bakar je… tu pun tak habis sebab lidah luka n pedih so susah lah nk telan makanan… rendam dlm air pun tak leh nk telan gak… huhuhuh… sedih tul sebab lapar tapi tak leh nk makan… iikss ikss ikssss….

lepas breakfast g umah Abg Mie jap n terus gerak balik ke Hospital Alor Star sebab nk refer treatment. sampai kat spital Alor Star around kul 12PM terus g cari Makjang tuk setelkan… sampai kul 11 mlm baru sampai umah n tdo…. zZzZzZz…

hehehe… actually ada part yang aku tak citer sbb dah tak larat nak naip… penat… dah 2 minggu tak hadap pc… jadik letih laks… lagipun nak sambung tgk assignment AI nih… nak kena submit mlm nih.. ikss ikss.. dah la ada kelas ganti AI mlm ni… rasa cam xnak pegi jerk… maklumlah. MC kan valid sampai Jumaat, 15hb Sept. ahahahaha…. to those yang wish me semuga cepat sembuh tu, than a lot…. take care ya everybody!!!

0 comments:

Post a Comment

Meh kita pikir²